Home Hall of Fame
 Back


Wally zet Elvis op plaat. - 1986

Van Wally Merlevede, één van de meest populaire caféhouders van het Poperingse, verscheen zopas een langspeelplaat met hoofdzakelijk nummers van Elvis Presley. .......Wally en 32 deelnemers in negende Ontdek-de-Ster. - 1985

Het begin van het nieuwe jaar brengt traditioneel de Poperingse Steravond. Volleybalclub Roepovo is op 9 januari aan zijn negende editie toe en moest na het afsluiten van de inschrijvingen eind december nog tientallen aanvragen, vooral uit het Antwerpse en het Waasland, afwijzen. Die organisatorische beperking tot 32 deelnemers heeft alles te maken met de tijdsduur: om 0.30u moeten de diverse winnaars worden bekendgemaakt. .......Noord-Frankrijk vormt groot potentieel. - 2000

"Negentig procent van de mensen die zich op zaterdag-avond komen amuseren in Wally's Farm, is afkomstig uit Frankrijk. De Poperingnaren beseffen nog te weinig dat aan de overkant van de landsgrens een groot potentieel aan klanten ligt." Dit zei ons Wally Merlevede, toen we hem opzochten voor de eerste aflevering van onze artikelenreeks 'Poperinge is een grensstad'.Profession sosie - 2005

Théoriquement, chacun possède une chance (ou un risque?) sur un milliard d'avoir un sosie. Mais la science ne tient pas compte de la chirurgie plastique, du maquillage, des perruques, des costumes... Et encore moins de la pssion qui peut pousser un inconnu à se glisser dans la peau ou la vie d'une célébrité. Michael Jackson, Elvis Presley ou Claude François ne manquent pas de clones. Mais est-ce bien sans danger?


Wally als Elvis : God in Frankrijk. - 2006

Op Wally's Farm had op 15 augustus de jaarlijkse Elvis-herdenking plaats. Zowat 600, hoofdzakelijk Franse fans, woonden 's middags de speciale rockmis bij in de grote tent. Na de barbecue, lokten enkele optredens nog meer volk, waaronder opvallend weinig streekgenoten.


À la frontière belge, Elvis resuscité. - 2007

Quelque 800 personnes se sont retrouvées hier sous un chapiteau de Poperinge, frontière belge, pour célèbrer le trentième anniversaire de la disparition d'Elvis Presley.


Motorwijding in bomvolle tent - 2007

Woensdag had in een grote tent achter Wally's Farm de elfde editie plaats van 'Remember Elvis'. Naar jaarlijkse gewoonte werd er een mis opgedragen, dit keer speciaal naar aanleiding van het feit dat The King donderdag precies 30 jaar geleden overleed. Tijdens die mis had voor het eerst een wijding van moto's plaats.


Onvervalste hopnostalgie... - 2007

Op zondag 9 september vanaf 10 uur organiseren de VZW De Abeel en De Keteniers de jaarlijkse happening 'Van Hommelrank tot pint' op Wally's Farm, Abeelseweg. Er wordt meteen ook een nieuw boek voorgesteld. Een tv-ploeg kwam al filmen.


Redelijke hopoogst ondanks natte zomer - 2007

In Poperinge starten de meeste telers vandaag met de jaarlijkse hoppepluk. Ondanks het uitblijven van een echte zomer en de wateroverlast van eind juli, is de kwaliteit van de hop redelijk goed. Dat geldt ook voor het humeur van de nog weinig overgebleven hopboeren. Na enkele dramatische jaren konden velen gunstige voorcontracten afsluiten.


Expo 58, retour vers le futur - 2008

Expo 58, retour vers le futur.


Wally in het spoor van Expo 58 - 2008

Wally Merlevede (64) uit de Abeelseweg 242 in Poperinge heeft een van de twintig originele toeristentreintjes die rondreden tijdens Expo 58 in Brussel op de kop getikt. Hij restaureert het om er binnen enkele weken in etappes mee naar Brussel te rijden.


Wally naar de Heizel - 2008

Elvisimitator Wally Merlevede is gisteren begonnen aan zijn driedaagse tocht richting Heizel. Hij doet dat met een gerestaureerd toeristentreintje op luchtbanden, dat in 1958 op de Wereldtentoonstelling in Brussel rondreed. De belangstelling voor het initiatief is groot, maar slechts weinig mensen reden gisteren mee. De reis ten voordele van Child Focus...


Le petit train de Wally est passé par Halluin - 2008

Originaire de la ville de Poperinge (B), Wally s'est mis en tête de rallier Bruxelles où l'on célèbre les cinquante ans de l'Expo universelle de 1958. Au volant d'un petit train de l'époque entièrement restauré par ses soins, le personnage a fait un crochet symbolique par Halluin, marde aprè-midi.


Laatste rit met toerismetreintje in De Lovie - 2009

Wally Merlevede van Wally's Farm in de Abeelseweg maakte voor het laatst een rit met zijn 'oude' toeristentreintje. De dolgelukkige passagiers waren een vijftigtal leerlingen van De School van De Lovie. Zij genoten met volle teugen van het landschap, en vooral van de schrille stoomfluit van het treintje. Vorig jaar restaureerde Wally een authentieke Expo '58-treintje, ...


Wally's farm populair bij de Fransen - 2009

Fransen komen elk weekend in grote getale naar Poperinge afgezakt om in Wally's farm, die voor 70 procent op Fransen draait, een kotelet van op de barbecue met een aardappel in de pel te eten. Na het eten schuiven stoelen en tafels aan de kant voor het immens succesvolle optreden van gastheer Wally Merlevede (65).


Wally in de clinch met stad Aalst - 2009

Wally Merlevede van Wally's Farm ligt overhoop met het stadsbestuur van Aalst. De Elvis-imitator hield vorige zomer even halt op de markt van de carnavalsstad met zijn bekende Expotreintje en werd daar belast voor het spelen van muziek.Road-movie franco-belge: Le long de nos frontières disparuesQuand le 'King' surveille la frontière dy royaume de Belgique

Wally's Farm - Abeelseweg 232, 8970 Poperinge - Tel. (+32) (0)57 335224 - Fax (+32) (0)57 337132 - info@wallysfarm.be

Developed by DigitalMind