Home Hall of Fame
 

Wally Merlevede

Wally Merlevede is een rasechte Poperingenaar. Hij is de zoon van een veldwachter. Wally was nog maar 13 jaar toen hij in de leer ging bij een slager. Het beroep van slager oefende hij uit tot 1974 in Lisele (Antwerpen). In 1974 startte hij me de uitbating van De Luttertap, een caféetje met 4 tafels en een biljart. Hij stichtte een karateclub Asahi Poperinge waar hij nog steeds erevoorzitter van is en legde een voetbalveld aan achter zijn zaak. Daar pakte hij in 1977 uit met zijn eerste grensoverschrijdend project, een voetbalmatch tussen zijn ploeg en een team uit Steenvoorde. Hij breidde zijn zaak geleidelijk uit zodat hij in het begin van de jaren negentig kon beschikken over een 100 zitplaatsen. Hij werkte een eigen formule uit waarbij hij maaltijden aanbood met koteletten en worsten op de barbecue en vervolgens optrad als zanger. Die formule sloeg goed aan bij onze zuiderburen. Ondertussen werd hij in 1984 ook nog Prins Karnaval en stichtte hij een hondenschool die hij 18 jaar openhield

Toen in 1994 De Luttertap te koop werd aangeboden, zag Wally het niet meteen zitten om eigenaar te worden van die zaak. Een paar honderd meter dichter bij de grens kreeg hij de kans om een oud hoevetje te kopen. Dit heeft hij zelf gedurende 3 jaar volledig verbouwd tot Wally's Farm.


Miss Belgian Beauty 2002 - Brunhilde Verhenne

Wally die hoofdsponsor is van de 4daagse van de Yzer gaf samen met Miss Belgian Beauty 2002 Brunhilde Verhenne het startschot voor de 4daagse van de Yzer van de Prominenten. De 4daagse wandeling door de streek georganiseerd door het 14de regiment LuchtdoelArtillerie uit Lombardsijde en het 98ste Bataljon Logistiek uit Ieper, in samenwerking met de gemeente Koksijde en de steden Nieuwpoort, Diskmuide, Poperingen en Ieper trekt ieder jaar gemiddeld 10.000 deelnemers. Dagelijks kunnen de wandelaars kiezen tussen een parcours van 32 of 16km


Claude Thomas

Claude Thomas, lid van de cercle de Sty uit Rijsel en eigenaar van Folie's de Paris kwam op bezoek bij Wally naar aanleiding van een benefiet die Wally organiseerde ten voordele van een 18 maanden oud kindje die ernstige brandwonden had opgelopen. Het benefiet bracht in Wally's Farm 250.000Bfr op die integraal naar een fonds voor het kindje ging. Voor Claude Thomas begon het allemaal in 1985 met de aankoop van zijn restaurant en entertainment zaak in Rijsel genaamd Le Gamin de Paris. Maar een jaar later moest Claude door het grote success al op zoek naar een nieuwe stek en dit werd het Cabaret de Paris. In 1991 verhuisde hij nogmaals en hernoemde het tot Les Folie's de Paris. In 1998 vertrok Claude Thomas met Les Follie's de Paris naar Quebec en daarna in 2001 ging hij naar Reno om in het gekende casino The Eldorado zijn cabaret op te voeren.


Jean Marie Dedecker

De Oostendse senator Jean-Marie Dedecker kwam naar Wally's Farm naar aanleiding van een VLD-dag die georganiseerd werd bij Wally. Jean-Marie die eerst bekend werd door zijn rol als succesvolle bondscoach en olympische trainer van 1981 tot 2000 voor judokas als Ulla Werbrouck, Ingrid Berghmans, Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld,... die allen meervoudig gemedailleerd werden op Olympische Spelen, Wereld- en Europese Kampioenschappen met ongeveer 130 medailles. Daarna smeet hij het over een compleet andere boeg en ging in de politiek. Hij werd rechstreeks verkozen tot Senator van de lijstduwerplaats met 52.492 voorkeurstemmen, een unicum in het hedendaagse politiek landschap.


Kurt Defranck

Kurt Defranck, beter bekend als Benny in de serie Windkracht 10 kwam met zijn hele familie de boel op stelten zetten in Wally's Farm. Kurt kwam met zijn vrouwke Nele en zijn 3 kinderen, Ibe, Korneel en Kasper een dagje naar Wally's Farm en amuseerde zich te pletter.


Tonton Gismon

Tonton Gismo, presentator van het radioprogramma Golden Sixties. Het programma brengt de beste blues, country en rock nummers. Dit programma wordt uitgezonden op Radio Bluenord vroeger gekend als Friquens Nord


Gerard Mulier

Eigenaar van de franse keten Emochant vierde zijn afscheidsfeestje ter gelegenheid van zijn pensioen met al zijn gedeputeerden uit Frankrijk.


Jean Collin

Jean Collin die redactiechef was van de franse TV-zender FR-III is nu directeur van de Franse radio-zender Blue.


Christine Defeurne

Presentatrice op FRIII


Gilles Portes

Is regisseur van de film quand la mère monte. Deze film was een low-budget film die vertoond werd in beperkte plaatsen in België en Frankrijk. Ook Wally speelt mee in deze film. Doordat deze films twee césars kreeg, gaat hij nu beginnen een nieuwe film regisseren die op meerdere plaatsen zal te bezien zijn.

Wally's Farm - Abeelseweg 232, 8970 Poperinge - Tel. (+32) (0)57 335224 - Fax (+32) (0)57 337132 - info@wallysfarm.be

Developed by DigitalMind